Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

14-17.11.2024 г. Ритрийт „Йога и радостта от живота” в Чанаккале, Турция

1

Каним Ви на ритрийт в Чанаккале, Турция в периода от 14-ти до 17-ти ноември, който ще бъде воден от Гергана Захариева (свами Йогагяна), Тодор Захариев (свами Вивекамурти) и Вериана Божилова (сан. Прияатма).

Напрегнат ли е животът ви? Копнеете ли за кратка почивка някъде? Мечтаете ли да нямате задължения 3-4 дена и само да се радвате на живота?

Дайте си този подарък!

Каним ви на ритрийт в Чанаккале, Турция, през м. ноември. Ще се потопим в атмосферата на Чанаккале с много красота и история. Програмата ще включва йога, разходки и почивка в това прекрасно място -  близо до митичната Троя.

Хотелът, който сме избрали, е 5-звезден и ще ни предостави незабравимо преживяване за уют и удобство, съчетани с любезност и гостоприемство. За любителите на СПА процедурите хотелът предлага голямо разнообразие. За участниците в нашия ритрийт ползването на басейн, турска баня, сауна и фитнес е безплатно.

Ще имаме йога занимания сутрин и привечер. Чрез хатха йога ще се зареждаме с енергия, чрез раджа йога ще се обръщаме навътре, за да намираме мира и хармонията в нас и около нас.

Ще разгледаме възможностите, които ни дава йога, за да можем да се радваме на живота и да се чувстваме щастливи. Ще размишляваме и как, използвайки някои основни принципи от йога психологията, като се върнем от ритрийта в своя дом, да открием и там повече красота и радост и да я споделим с хората около себе си.

До 31 юли е ранното записване и има голяма отстъпка в цената.

Броят на местата е ограничен.

За повече информация вижте  https://yogabg.com/bg/novini/14-17-11-2024-g-ritriyt-yoga-i-radostta-ot-jivota-v-chanakkale-turtsiia

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

07.07.2024 г. Полудневен семинар на тема: „По-добър живот посредством знанието за живота и смъртта” с водещ Тодор Захариев (свами Вивекамурти)

Скъпи приятели,

Каним ви на полудневен семинар на тема: „По-добър живот посредством знанието за живота и смъртта” с водещ Тодор Захариев (свами Вивекамурти).

КОГА: 07.07.2024 г. (неделя)

КЪДЕ: Йога хил с. Рударци, онлайн или на запис

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 09:30 ÷ 13:30 часа

За темата:

За да можем да живеем в мир и хармония и да се подготвим за преминаването през портала на смъртта, е необходимо да направим някои промени в отношението си към цялостната картина на човешкото съществуване, включващо както живота, така и смъртта.

Животът трябва да бъде изживян мъдро, за да ни осигури по-лесен преход към следващите етапи и по-успешно напредване в по-нататъшните състояния на съзнанието.

 Семинарът ще съдържа:

  • За какво сме родени? Защо умираме?
  • Изследвания на учени, задълбочили се в проучване на тази тема.
  • Как да се подготвим за смъртта? Как да помогнем на хора, приближаващи смъртта и на техните близки?
  • Какви уроци можем да научим от този преход, за да живеем по-добре сега и занапред?

Този семинар е като продължение на семинара от 2022 г. и ще бъде дадена нова информация и препоръки. Може да бъде посетен дори и да не сте присъствали на първата му част.

Такса за участие:

  • Ранно записване (при заплащане на такса за участие до 29.06.24 г. включително) – 60.00 лева
  • Късно записване (при заплащане на таксата след 29.06.24 г.) – 70.00 лева

Ако желаете да видите запис на първия семинар, ще имате тази възможност. При него бе разгледана подробно темата за живота и смъртта и бяха направени много изводи, които да ни позволят да разберем живота си сега – защо протича по този начин и как да възприемем настоящата си ситуация.

За хората, които се запишат за семинара през юли 2024, ще има намаление в цената на записа от първия семинар – само 36 лв.

Така пакетната цена за двата семинара при ранно записване е 96 лв. (60 + 36 = 96 лв.)

Информация за водещия вижте на: https://yogadharmabg.com/index.php/2016-01-18-08-10-01

За повече информация за семинара вижте: https://yogabg.com/bg/novini/07-07-2024-g-poludneven-seminar-na-tema-po-dobar-jivot-posredstvom-znanieto-za-jivota-i-smartta-s-vodesht-todor-zahariev-svami-vivekamurti

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Летен йога лагер „Богатството на древността - видове йога и тяхното приложение в живота“

(17-25 август 2024)

Скъпи приятели,

С радост ви съобщаваме, че ежегодният ни йога лагер ще се проведе в 4-звездния хотел „Калина Палас“, гр. Трявна, в периода от 17-ти до 25-ми август.

Темата на йога лагера е: „Богатството на древността - видове йога и тяхното приложение в живота“.

Може да се включите като изберете от два йога пакета - 4 или 8 нощувки.

За повече информация вижте: https://yogabg.com/bg/novini/17-25-08-2024-g-yoga-lagera-bogatstvoto-na-drevnostta-vidove-yoga-i-tiahnoto-prilojenie-v-jivota

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

22 и 23.06.2024 г.

Присъствен семинар със свами Анандананда Сарасвати

„Йога за разширяване на осъзнаването“

КОГА22.06 (събота) и 23.06.2024 г. (неделя)

КЪДЕ: Парк-хотел „Москва“, зала „Европа“

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 08:30 ÷ 18:00 часа (събота) и 08:30 ÷ 15:00 часа (неделя)

Скъпи приятели на йога,

С радост Ви съобщаваме, че  отново ще имаме възможността да посрещнем свами Анандананда Сарасвати в София. Българска йога асоциация и Йога център „Сита-Рам“организират съвместно семинар на тема: „Йога за разширяване на осъзнаването“, който той ще води. Сигурни сме, че ни предстои една интересна и вдъхновяваща среща на живо със свами Анандананда Сарасвати. 

За повече подробности вижте https://yogabg.com/bg/novini/22-i-23-06-2024-g-prisastven-seminar-sas-svami-anandananda-sarasvati-yoga-za-razshiriavane-na-osaznavaneto

SwAnAn ad

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

19.05.2024 г.

Полудневен уъркшоп

„Практически съвети за четирите етапа на живота“

с водещ Гергана Захариева

Скъпи приятели,

Каним ви на полудневен семинар на тема: „Практически съвети за четирите етапа на животас водещ Гергана Захариева (свами Йогагяна).

КОГА: 19.05.2024 г. (неделя)

КЪДЕ: Йога център „Арадхана“, онлайн или на запис

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 09:00 ÷ 12:45 часа

Семинарът ще има за цел да даде светлина върху йогийското разбиране за живота и етапите му, изживяването им смислено и постигане на целите им. Ще бъдат разгледани различни практики и настройки на ума и възможността им да помогнат за справяне с предизвикателствата във всеки етап.

Теорията ще бъде базирана на древното познание за четирите ашрама (етапи) в живота. Ще се запознаем с вековната мъдрост и ще се опитаме да осмислим приложението й в съвременната епоха и в собствения си живот.

Ще бъде разгледана йогийската гледна точка за причините за различните видове страдания и ще бъдат дадени препоръки за преодоляването им, така че да бъде възстановено здравето на всички нива – физическо, ментално, емоционално.

Повече информация може да намерите на https://yogabg.com/bg/novini/19-05-2024-g-poludneven-uarkshop-prakticheski-saveti-za-chetirite-etapa-na-jivota-s-vodesht-gergana-zaharieva

Practical advice for the 4 ashramas