Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Студио „Йога дхарма“ предлага летни курсове по йога.

В зала 1

В сряда от 3 юли до 31 юли от 18:30 – 20:00 ч. Гергана Захариева ще води сборна група (завършили второ ниво от курсовете).

В сряда от 7 август до 11 септември от 18:30 до 20:00 ч. Теменуга Стайкова ще води сборна група.

В събота от 27 юли до 14 септември от 9:00 до 10:30 ч. Теменуга Стайкова ще води сборна група.

Цена 10 лв. на занимание.

 

В зала 2 ще има следните курсове, водени от Милена Милева и Райна Христова:

Понеделник (начинаещи и второ ниво) от 18:30 – 20:00 ч. - от 08.07 до 26.08 - 8 занимания, цена 72 лева.

       Цена за единично посещение 10 лева.

Четвъртък (ниво 3 и 4) от 18:30 – 20:00 ч. - от 11.07 до 29.08 - 8 занимания, цена 72 лева.

       Цена за единично посещение 10 лева.

       Заниманието от 08.08 ще се проведе на 07.08 в сряда.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Скъпи приятели,

Идва лятото! И време за заслужена почивка!

Предлагаме да си починете за няколко дена в красиво място, заобиколени от позитивни хора, с вкусна храна и чудесно настроение!

Тази година за място на ежегодния ни лагер сме избрали величествените Родопи. Домакин на лагера ще бъде еко-хотел „Здравец“. Миналият лагер (2018) пак  бяхме там и мястото ни плени със своята красота и спокойствие.

Лагерът ще бъде от 17.08 до 25.08 (общо 8 дни). Има три възможности за записване:

  • 4 дни в началото – от 17.08 (събота) до 21.08 (сряда) или
  • 4 дни накрая – от 21.08 (сряда) до 25.08 (неделя) или
  • 8 дни – целият престой - от 17.08 (събота) до 25.08 (неделя).

Информация за хотела има на http://www.hotelzdravetz.com/

За повече подробности и за регистрация може да видите сайта на Българска йога асоциация – https://yogabg.com/events-and-news.php?page=news&view=detail&id=123

При записване до 10 юни може да се възползвате от намаление в цената и от гарантирани стаи в хотела.

Да се насладим заедно на почивните си дни!

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Сатянандашрам-Гърция - септември 2019 - Йога и силата на емоциите

Българска йога асоциация организира посещение на Сатянадашрам-Гърция от 6 септември (петък) до 14 септември 2019 (събота) и участие в семинар за българи на тема "Йога и силата на емоциите".

За повече информация вижте - https://yogabg.com/events-and-news.php?page=news&view=detail&id=134

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

                                          Защо да изберем студио „Йога дхарма“?

В студио „Йога дхарма“ йога се преподава систематично. Започва се от началото и постепенно се навлиза в тази необятна наука йога и се напредва.

Думата „напредва“ е важна. „Напредва“ в какво? Тук целта не е да се напредва в йога, така че човек да знае какво пише в древните писания и да защити дисертация по йога. Целта е чрез методите, които йога ни предоставя, да опознаем по-добре себе си, да развием своите заложби и способности и да бъдем здрави и щастливи.

Древната система йога има практики и техники, чрез които човек може да развие по-добре тялото си, да успокои и фокусира ума си, да хармонизира емоциите си и да осъзнае духовната си същност. Някои от тях са широко известни. Виждали сме много пъти във филми, по телевизията и на реклами хора, изпълняващи пози от йога. За подобни снимки, разбира се, се избират по-ефектни пози. Когато ние започваме да преподаваме йога на начинаещи, съвсем ясно е, че няма да се започне с тези пози. И тяхното време ще дойде, но трябва първо да се премине подготовка за това.

По време на тази подготовка човек опознава своето тяло, засилва го, укрепва мускулите и увеличава издръжливостта си. Подобрява се връзката между ума и тялото и се засилва контролът върху отделните му части. Опознават се и се балансират емоциите. Разбират се автоматичните реакции на ума и започва да се придобива контрол над тях. Учим се и как да се справяме със стреса. Тези нива за подготовка са необходими, за да се извърши нужната вътрешна трансформация и пречистване на много нива, за да може да бъдат по-ефективни техниките за напреднали, когато се достигне до тях.

Затова курсовете в студио „Йога дхарма“ са организирани по този начин – не като отделни занимания по йога, на които човек отива, за да се енергизира и да се почувства по-добре за този ден (това също се постига, но не само това), а са замислени като по-дълготрайни курсове, в които започва истинска трансформация на много нива. Човек за да бъде здрав, трябва да е добре и физически, и ментално, и емоционално, и психически и да има достатъчно енергия на всички тези нива. А за това е необходимо да премине систематично през съответните нива и да поработи върху себе си. Без усилия няма постижения!

В тези нива напредъкът е добре обмислен и протича методично.

Затова е добре да се започне от самото начало. Дори тялото ви да е гъвкаво или да сте се занимавали с друг вид йога, препоръчваме да се премине стъпка по стъпка през всички нива.

Започва се с практики, които пречистват токсините от тялото, премахват енергийните блокажи и подобряват цялостното му състояние, освобождава се напрежението от ума и се работи върху развиване на способността за осъзнаване – първоначално на тялото и дишането, след това на ума и емоциите. 

Развиването на способността за осъзнаване и постепенното надграждане на обучението ни помагат да развием творческия си потенциал, да променим качеството на живота си и да участваме по-пълноценно в него.

Заниманията се провеждат веднъж седмично, с продължителност между 90 и 105 минути. При всяко посещение курсистите практикуват програма, която след това се насърчават да  практикуват самостоятелно вкъщи. Всяка следваща програма води до задълбочаване на постигнатото и наученото в предходната, като постепенно се въвеждат и нови практики. За постигане на най-добри резултати препоръчваме по възможност да не изпускате занимание и вкъщи да практикувате колкото можете по-редовно.

Учителите, преподаващи в студио „Йога дхарма“, са квалифицирани и имат опит в преподаването на йога. Те са обучавани в традицията Сатянанда йога и са вдъхновени от нея.

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
Вече всеки ще може да чете сп. „YOGA“, издавано от Бихарската школа по йога в гр. Мунгир, Индия, в интернет безплатно.
Това уникално издание, продължава да  вдъхновява поколения търсачи и практикуващи вече 53 години. То съдържа статии от учителите в тази традиция и съвети по всякакви теми, свързани с практиката на йога и духовното развитие. 
Списанието може да се намери на адрес:  http://www.biharyoga.net/bihar-school-of-yoga/yoga-magazines/
Там може да намерите настоящия брой, както и предишните броеве на списанието от януари 2013 г. досега.
Приятно и ползотворно четене!