Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

18.07.2021 г. Онлайн семинар със свами Маитрей

„Йога психология и развиване на личността"

Един от големите въпроси в живота е да разберем себе си; да разберем своята личност, своите мисли, емоции и поведение, и как това въздейства на нашите взаимоотношения с другите хора и на средата. Как можем да се научим да управляваме и да усъвършенстваме своето вътрешно и външно поведение, за да живеем по-хармоничен, по-щастлив, по-балансиран и по-удовлетворяващ живот? Това са важни въпроси, на които науката йога дава отговори в продължение на хиляди години. Йога психологията обединява древната наука за йога със съвременните концепции на психологията, за да се разбере човешката личност и как да се развиваме като човешки същества.

В съвременната западна психология личността се определя като съчетание на възприятия, памет, мисли, емоции и поведение. В науката йога енергията, по-висшият разум, интуицията и духът са също неразделна част от формирането на личността и се описват чрез системата на чакрите.

Този семинар ще ви предложи кратко въвеждане в йога психологията и ще ви предостави няколко йогийски средства за личностно развитие. 

Семинарът ще включва също практически сесии и релаксация.

За повече подробности вижте на:  https://yogabg.com/bg/novini/18-07-2021-g-onlayn-seminar-sas-svami-maitrey

 

Maitreyi 1

 

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Хари Ом, скъпи приятели,

Миналата година пропуснахме ваканция в красивите български планини, но тази година отново ще имаме тази възможност.

От 14-и (събота) до 22-и (неделя) август Българска йога асоциация организира традиционния летен йога лагер – този път в полите на Пирин планина – в град Банско.

Настаняването ще бъде в Парк хотел „Панорама“ съвсем близо до чудесната гора над Банско. На снимките може да видите непосредствената близост (снимките са правени от самия хотел).

Ще имате възможност да останете там 8 дни – от събота до следващата неделя – и да се потопите в релаксиращото спокойствие на планината, заобиколени от приятна компания, и да практикувате йога, водена от различни учители. За всеки ден сме предвидили разнообразни походи и екскурзии за желаещите, така че досегът до природата да е непосредствен и по този начин по-зареждащ, освежаващ и ободряващ.

Тъй като за много хора 8 дни престой е трудно постижим, осигурили сме възможност и за по-кратък престой – 4 дни. Това означава или от събота (14.08) до сряда (22.08), или от сряда (18.08) до неделя (22.08).

Повече подробности може да намерите на https://yogabg.com/bg/novini/14-08-22-08-yoga-lager-balansirane-na-energiiata-i-prechistvane-na-vsichki-niva

 

Hotel Panorama      

20210524 141946

 

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна

Хари Ом скъпи приятели!

Наближава Международният ден на йога – 21 юни. Готвим се да го посрещнем с различни събития, които ще посветим на тази древна и актуална наука за здравето и себепознанието.

Първото от събитията ще бъде онлайн, в събота (19.06.) от 17:00 - 17:45 ч. – лекция на тема „Красотата на Сатянанда йога“, която ще изнесе свами Вивекамурти. Какво е характерно за този вид йога, къде стои спрямо другите системи от йога, развити от други учители през годините, и какви са нейните особености? Какъв е личният принос на учителите за развитието на йога, разкриването на нейните тайни за съвременния човек и научното ѝ доказване. За всичко това по-подробно ще чуете в събота.

     За включване в събота може да ползвате следния линк:

https://us02web.zoom.us/j/89030773330?pwd=MFg2MlFTUnc5UzRxSFgzSHRLNjNQdz09

Meeting ID: 890 3077 3330     Passcode: 174906

В неделя привечер (20.06.) ще бъде официалното празнуване в София на Международния ден на йога, което се организира от индийското посолство. То ще се проведе на открито пред НДК от 17:00 до 20:30 ч. Програмата е:

17:00 - 17:08 – Приветствен адрес на Посланика на Индия, г-н Санджей Рана.

17:08 – 17:11 – Приветствен адрес на г-жа Ани Павлова.

17:11 – 17:14 – Приветствен адрес на г-жа Вера Захариева. 

17:14 - 17:24 – Естетична йога презентация на йога клуб „Вяра“.

17:24 – 17:54 – Йога протокол в изпълнение на БФЙ.

17:54 – 17:58 – Представяне на 3-то издание на книгата „Йога“ на В. Евтимов. 

17:58 - 18:28 – Практика по хатха йога с Кирил Коларов. 

18:28 – 18:40 – Естетична йога презентация на школа Айенгар.

18:40 – 19:00 – Представяне „Йога без граници“ на Агнеш Ковач и Симеон Карадимов.

19:00 - 19:30 – Практика по хатха йога с Вера Захариева. 

19:30 - 20:00 – Практика по пранаяма с Гергана Захариева. 

20:00 - 20:30 – Йога релаксация с Константин Драгов.

20:30       Закриване

На самия ден, понеделник, 21.06, ще има онлайн програма, излъчена от Бихарската школа по йога в Мунгир. Може да я видите в този ден от своя дом на сайта www.biharyoga.net

Очакваме ви за да отпразнуваме заедно най-светлия ден в годината, посветен на йога!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Без ограничения от време и пространство –

посетете курсовете ни по различни начини

В новата ситуация на забързан живот, много ангажименти и въведените ограничения някои хора може би няма да могат да дойдат в нашите зали за курсовете по йога. Затова ви предлагаме богат избор от начини на присъствие, така че да изберете най-подходящите за вас.

Предлагаме участие в нашите курсове по 3 начина:

  • Тук и сега – присъствено в залата при спазване на хигиенните изисквания.
  • Там и сега – отдалечен достъп онлайн в същия момент за хората, които не могат да бъдат в залата.
  • Там и после – за онези, които са записани за курс, но са били възпрепятствани да участват в момента на някое занимание, ние правим запис на определени курсове, така че в удобен за вас момент след това (в едноседмичен срок) да можете да видите записа и да практикувате заедно с учителя си. (При тези записи никой от другите онлайн участници не се вижда, а само говорещият (учителят).)

Вече времето и пространството не могат да бъдат пречка за вашето участие! :-)

Важно е желанието за развитие и напредък!

И когато това желание с подкрепи с действия, напредъкът е налице.

За повече подробности вижте Графика:  http://yogadharmabg.com/index.php/2016-01-18-08-11-16.

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

13.06.2021 г. Онлайн семинар със свами Мудрарупа и свами Омгянам

КОГА13.06.2021 г. (неделя)

КЪДЕ: Онлайн

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 08:30÷16:00 часа

С радост Ви съобщаваме, че свами Мудрарупа и свами Омгянам отново ще бъдат наши гости. Темата на семинара е: „Укрепване на физическото и психическото здраве с помощта на йога".

ЗА ТЕМАТА:

В настоящите времена на предизвикателства и трудности човек е подложен на чести непредсказуеми физически и ментални усилия, към които нашето тяло и ум се опитват да се приспособят през цялото време. Това невинаги е лесна задача.

Със своя многопластов подход класическата йога може да помогне за възстановяването на финия баланс в холистичната човешка система и да защити жизнеността и имунитета, да даде достъп до по-голяма физическа и ментална енергия през целия ден и да поддържа ума в по-релаксирано, оптимистично и позитивно настроение.

Всеки човек притежава способността да променя, да подобрява и да трансформира. Простите, но умело подбрани йогийски практики, могат да изведат на показ тази способност в ежедневния живот, така че тя да се превърне в преживяване на позитивна психо-физиологична промяна. Подобряването на физическото и менталното здраве, нарастналият оптимизъм, съзидетелност и по-доброто управление на предизвикателствата в ежедневния живот са естествен резултат на този процес. Пътят на йога помага на човек да постигне оптимално здраве, което в науката се разбира като общо добро състояние, а не просто липса на болест.

Семинарът ще включва също практически сесии с асани, медитативна практика и релаксация.

По време на програмата е осигурен превод на български език.

За повече подробности моля вижте  https://yogabg.com/bg/novini/13-06-2021-g-onlayn-seminar-sas-svami-mudrarupa-i-svami-omgianam