Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Онлайн семинар със свами Шивамурти Сарасвати

„Достигане на щастие чрез мъдростта на чакрите (практически методи от йога)“

13 декември 2020 (неделя)

 

Скъпи приятели,

Радваме се да Ви съобщим, че поради големия интерес към първия онлайн семинар със свами Шивамурти Сарасвати, проведен на 11.10, ще направим продължение на темата „Достигане на щастие чрез мъдростта на чакрите (практически методи от йога)“. Макар и виртуално, отново ще имаме възможността да посетим Satyanandashram Hellas Centre of Yoga, а свами Шивамурти ще е чакан гост в домовете на всички участници.

Темата за гуните и чакрите е много обширна, затова ще е разделена на три части. На първия семинар бяха разгледани първите две чакри - муладхара и свадхищхана. Сега ще продължим със следващите две чакри - манипура и анахата. В началото на следващата година (2021) ще имаме възможност да чуем и научим за останалите чакри.

Дата и час на провеждане: 13.12. (неделя) от 09:00 часа до 17:00 часа.

За повече подробности моля вижте информацията на сайта на организаторите от Българска йога асоциация - https://yogabg.com/bg/novini/13-12-2020-g-onlayn-seminar-sas-svami-shivamurti-sarasvati-dostigane-na-shtastie-chrez-madrostta-na-chakrite-prakticheski-metodi-ot-yoga

 

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Йога ритрийт „Анатомия на енергията“ с Гергана и Тодор Захариеви

Здравейте, приятели!

Каним ви на йога ритрийт на 31 октомври (събота) и 1 ноември (неделя) в Пчелински минерални бани.

Темата е „Човешката природа и анатомия на енергията – гуни и коши“. Това познание ще ви бъде от полза, за да подредите пъзела в ума относно природата на човека и на вселената и проявите на енергията. Имайки такава яснота, човек добива сигурност за стъпките, които предприема в живота си, и знание накъде да върви.

Лекциите ще бъдат водени от свами Вивекамурти (Тодор Захариев), а практическата част от свами Йогагяна (Гергана Захариева). Те са с многогодишен опит като преподаватели по йога, а също са членове на Йогя видя каунсъл (Yoga Vidya Council) – международен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката йога.

Семинарът ще се проведе в хотел Виталис, намиращ се в живописна планинска местност само на един час път от София. Хотелът има 2 басейна с минерална вода. Намира се в непокътнатата красота на Ихтиманска Средна гора, сред аромата на вековни борови и дъбови гори. Отпускащата и съживяваща атмосфера на хотел "ВИТАЛИС" ще ви предложи приятни и спокойни мигове на почивка, а благотворното действие на Пчелинските минерални бани ще Ви помогне да почувствате оздравителната сила на природата. В такава атмосфера, човек забравя за бързината и напрежението на големия град и се отпуска сред чистотата и животворната енергия на това уникално място. Хотелът е разположен на 9 км от гр. Костенец и на 70 км от София.

Ритрийтът се осъществява със съдействието на "Трип-Номад Тийм" ООД (лицензиран туроператор).

Пакетът включва:

  • Йога програма, която ще удовлетвори и успокои ума, ще раздвижи тялото и ще активира енергията.
  • вегетарианска природосъобразна храна: вечеря в събота, закуска и обяд в неделя.  
  • нощувка в стандартна единична или двойна стая;
  • ползване на сауна и 2 басейна (вътрешен и външен) с минерална вода (34-38 градуса)

В хотела се приемат домашни любимци с такса 18 лв. на вечер.

Транспорт:
Може да дойдете с кола до хотела или с рейс до гр. Костенец (цена 5 лв.), след това с такси до хотела.
Молим при записването заявете дали имате възможност да вземете някого в колата си или търсите транспорт с кола.

ЦЕНИ за пакет с настаняване (1 нощувка):

- за човек при двама възрастни в стая:
Цена при РАННО ЗАПИСВАНЕ – 108 лв.
Стандартна цена – 120 лв.

- за човек при самостоятелно настаняване в стая:
Цена при РАННО ЗАПИСВАНЕ – 130 лв.
Стандартна цена – 140 лв.

РАННО ЗАПИСВАНЕ:
Плащане на таксата до 25 октомври 2020 г. включително.

Стандартно ЗАПИСВАНЕ:
Плащане след 25 октомври 2020 г., но не по-късно от 29.10.

Програма на семинара

Събота  

14:00 – 16:00 – пристигане и настаняване в х-л „Виталис"

16.30 – йога нидра

17.00 ч. – лекция „Човешката природа и анатомия на енергията – гуни"

18.30-20.00 – вечеря

20.00 ч. – вечерна програма

Неделя

  7.30-8.45 ч. – сутрешно йога занимание

  8.45 ч. – закуска

10.00-11.00 ч. – лекция „Анатомия на енергията – коши"

11.30  ч. – разходка или минерални бани

13.00 ч. – край на ритрийта и обяд

За повече информация: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или 088 468 7700

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Vm Ind award   Vm Ind award

Тодор Захариев получи сертификат за цялостен принос в разпространението на йога в България

По случай Международния ден на йога, 21.06.2020 г. председателят на Българска йога асоциация, Тодор Захариев (свами Вивекамурти), беше награден от името на Индийското правителство (Министерството по йога, аюрведа и др. алтернативни методи) със сертификат за цялостен принос в разпространението на йога в България. Наградата връчи посланикът на Р. Индия в Р. България и Р. Северна Македония г-жа Пуджа Капур.

Това признание идва заради многогодишния труд и усилия на свами Вивекамурти, неговата последователност и упоритост, всеотдайност на идеята за йога, като средство за постигане на здраве, умствен мир и усъвършенстване на всяко равнище. Тодор Захариев спомага да се основат и развият две организации, БФЙ и БЙА, и работи, за да се обучат много хора в йога.

Биографията на Тодор Захариев може да даде повече светлина за това, защо той бе удостоен с тази голяма чест:

- Той се занимава с йога от 1979 г.

- През последните 30 години участва многократно в лекции, семинари и обучения по йога, провеждани в различни страни, и в организирането на такива в България.

- През 1990 г. е един от учредителите на Българската федерация по йога (БФЙ). Оттогава до 2018 г. е член на нейния Управителен Съвет.

- Преподава йога от 1992 г.

- През 1993 г. в Мунгир (Индия) получава посвещение в пълна саняса и йогийското име свами Вивекамурти от неговия учител свами Ниранджанананда Сарасвати.

- През 1996 г. заедно със съмишленици учредява Българска йога асоциация (БЙА) и оттогава е неин председател.

- Участва като лектор в провеждането на всички обучения за учители по йога, организирани съвместно от БФЙ и НСА, провеждани след 2000 г., като до 2013 г. координира цялостно тези обучения.

- През ноември 2015 г. е избран за член на Йога Видя Каунсъл (Yoga Vidya Council) – международен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката йога.

- От октомври 2017 е член на Консултативния съвет на Европейската Сатянанда Йога Академия (SYAЕ).

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Gpix

Програма "Дихателни техники за здрави бели дробове" от Бихарската школа по йога

Скъпи практикуващи йога,

С вдъхновение от свами Ниранджанананда Сарасвати Бихарската школа по йога ви предоставя програма "Дихателни техники за здрави бели дробове". Целта е да се подобри здравето и имунната система на всички хора. Може да я намерите на адрес https://www.biharyoga.net/breathe-for-healthy-lungs-program-2020-english.php

Споделете и с други, които могат да извлекат полза от нея.

Желаем ви прекрасни летни дни!

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Стартира изпълнение на проект по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“

eu flaglogo bg center

„Сарасвати“ ЕООД е бенефициент по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Дружеството сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-6424-C01. Подкрепата е осигурена от Европейския съюз, Европейски фонд за регионално развитие (85% от сумата) и национално финансиране (15% от размера на безвъзмездна финансова помощ).

Проект: Преодоляване недостига на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19

Главна цел: Осигуряване на оперативен капитал за българските микро и малки предприятия за справяне с последиците от пандемията COVID-19. Постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 и стабилност на работните места
 
Бенефициент: „Сарасвати“ ЕООД
 
Обща стойност: 4 300.00 лв., от които 3 655.00 лв. европейско и 645.00 лв. национално съфинансиране.
 
Начало: 04.08.2020 г.
Край:      04.11.2020 г.