Vm in GrТодор Захариев (свами Вивекамурти)

Тодор Захариев е председател на Българска йога асоциация (БЙА).Член на УС на Българска федерация по йога (БФЙ).

Практикува йога от 1979 г. Изучавал йога в Bihar School of Yoga (BSY) в Индия и Сатянанда йога академия в Гърция и Австралия. Завършил курс за учители по йога в Сатянандашрам-Гърция и курс за санясини в BSY. По образование - инженер по електроника.

SATYANANDA YOGA logo

Води занимания за начинаещи и напреднали по физически пози, дихателни техники, очистителни практики, релаксация, йога нидра и медитативни техники в зала близо до НДК. Сертифициран учител по Сатянанда йога.

През ноември 2015 г. е избран за член на Yoga Vidya Council, международен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката йога.  От октомври 2017 е член на Консултативния съвет на Европейската Сатянанда Йога Академия (SYAE). телефон: 02/850 80 57 | мобилен: 0889 416 467 | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission

 

YogajnanaГергана Захариева (свами Йога Гяна)

Завършила Художествена академия. Занимава се с йога от 1983 г. Завършва курс по йога в университета Бихар Йога Бхарати (BYB) (Индия), курс за учители по йога в Сатянандашрам - Гърция и курс за санясини в BSY. През 2010 г. Гергана Захариева завършва последното ниво от обучението в Австралийската йога академия. Учила и работила 2 години в йога университета BYB. Преподавала е йога в Национална Спортна академия, София. Гергана Захариева е един от основателите на Българска йога асоциация и понастоящем неин заместник-председател.

SATYANANDA YOGA logoВоди занимания за начинаещи и напреднали по физически пози, дихателни техники, очистителни практики, релаксация, йога нидра и медитативни техники в зала близо до НДК. Сертифициран учител по Сатянанда йога.

През ноември 2015 г. е избрана за член на Yoga Vidya Council, международен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката йога. телефон: 02/850 80 57 | мобилен: 0889 862 404  | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission

 

RadhaРайна Христова (саняси Радха)

Практикувам Сатянанда йога от 2004 г. Завършила съм 4 - месечен сертификационен курс в университета Bihar Yoga Bharati (BYB) в Индия, два шестмесечни курса „Науката йога” 1 и 2 към Сатянанда йога академия - Европа и 5 месечен курс за учители по йога към Сатянанда йога академия - Австралия. По професия съм адвокат.

Вдъхновението си черпя изцяло от традицията Сатянанда йога, която предлага един цялостен, систематичен и научен подход за развитие на всички аспекти на човешката личност – физически, ментален, психичен, емоционален и духовен.

Водя занимания за начинаещи и напреднали по физически пози(асани), дихателни техники, очистителни практики, релаксация, йога нидра и медитативни техники в зала близо до НДК. Сертифициран учител по Сатянанда йога.

мобилен: 0887 34 90 56 | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

MuditaМилена Милева (саняси Мудита)

Завършила съм МИО и по професия съм икономист. Практикувам Сатянанда йога от 2004 г. Завършила съм два шестмесечни курса „Науката йога” 1 и 2 към Сатянанда йога академия – Европа и петмесечен курс за учители по йога към Сатянанда йога академия - Австралия.

Многобройните ми пътувания до Индия и моят учител по йога ме вдъхновиха да започна да споделям наученото с останалите. Така открих колко дълбоко удовлетворение и радост, както и непрекъснато обучение представлява процеса на преподаване. За мен йога е ценен дар, който ни помага да живеем в настоящия момент и да подобрим качеството на живота си – да работим по-ефективно, да живеем по-пълноценно, да приемем себе си и останалите, да променим отношението си към околния свят и да станем по-позитивни и по-добри.
Сертифициран учител по Сатянанда йога.

мобилен: 0888 418 996 | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

VidyadharaВесела Божидарова (саняси Видядхара)

За мен чашата е била винаги „наполовина пълна“ и пътят, който избрах да следвам, е Бихар йога/Сатянанда йога. Истинското познание започва там, където свършва науката и интелектът отстъпва пред личната опитност. Йога е практическа наука, която ни дарява с преживяването да открием и проявим истинското си аз. Тя ме научи да се свързвам с вътрешната си същност и да не приемам нещата от живота като добри или лоши, а като израз на конкретните обстоятелства.

Опознавайки себе си по-добре чрез йога ми позволява да взаимодействам със света по-ползотворно, да съм благодарна за всичко, което ми се случва и да се радвам все повече на всеки миг. Това привнесе йога в ежедневието ми и пожелах да я превърна в начин на живот. Защото само с усъвършенстване на собствените качества, засилване на положителното мислене  и осъзнаване  на радостта от живота можем да бъдем полезни на другите.

Преминала съм двугодишно обучение по йога към европейския клон на Академията по Сатянанда йога и тригодишно обучение в Бихарската школа по йога в Мунгир, Индия. През 2018 г. по покана на Бихарската школа завърших едногодишен курс за разпространение на йога, където водих общи и специализирани занимания, както и изнесени семинари в Калкута.

мобилен: 0894 30 67 02 | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

BilyanaБиляна Вачева (саняси Биджамантра)

Практикувам йога от 2004 г. , а година по-късно изцяло се фокусирах върху Сатянанда йога. В началото за мен йога беше практика, която ме поддържа в добра физическа и психическа форма. По-късно осъзнах, че йога е наука за скрития човешки потенциал, за това да разбера, приема и обичам първо себе си, а после и хората около мен.
Многобройните семинари и пътувания до Индия, организирани от Българска Йога Асоциация, ми помогнаха да осъзная, че вдъхновението и знанието, които получавам , ми се дават, за да бъдат споделяни.

Завършила съм курсовете Yogic Studies 1 и 2 ниво към Европейската Сатянанда йога академия , както и професионален курс за йога учители към Австралийската Сатянананда йога академия. Преминалата съм и през няколко учителски трениги, които се провеждат в България. Магистър съм по макроикономика и журналист.

мобилен: 0889 41 85 45 | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

PriyatmaВериана Божилова (саняси Приятма)

Срещнах се със Сатянанда йога през 1991 година и оттогава досега тя е неизменна част от моя живот. През 2012 година завърших курс „Изследване на йога в образованието“ („R.Y.E. - Research on Yoga in Education“), а през 2014 година шестмесечен курс „Науката йога“ 1 към Сатянанда йога академия – Европа. Водя занимания по йога за деца и възрастни.
Пътуванията до Индия, многобройните семинари у нас и по света, моите опитни учители и постоянната практика ми помогнаха да поема по трудния път към себе си, както и да осъзная огромната сила на вътрешното знание, мъдрост и позитивизъм.
Вярвам, че йога е един от успешните начини човек да се справи с постоянните предизвикателства, които му поднася собствения ум и да намери доволството и радостта в живота си.
Завършила съм Висш Селскостопански институт – Пловдив със специалност Лозаро-градинарство.

мобилен:0889 466 951  |  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

Katya ManchevaЕкатерина Манчева (саняси Гаури)

Завършила съм ЛТУ в София, специалност ландшафтна архитектура. Моят интерес към йога започна през студентските години, като нещо с което да поддържам здравето си и да съм в добра физическа форма. Но истинската ми среща с йога се случи едва след първото ми посещение на занимание по Сатянанда йога. Чувствах се сякаш, ако подскоча – ще полетя. И разбрах, че съм открила нещо прекрасно.

Оттогава търся и откривам по частица от богатството на йога на всеки семинар, лекция, обучение или среща с мъдрите ни учители от различни страни по света. С удоволствие споделям наученото, за да може повече хора да открият ползите и удоволствието от практикуването на йога.

Йога породи и интересът ми към Аюрведа - наука, с която са дълбоко свързани.

Обучения: Yogic Studies 1- 2014, Satyananda Yoga Academy Europe;  Yoga Instructor’s Course, Satyanandashram Hellas

мобилен:0888 896 394  |  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

Tejomaya

Теменуга Стайкова – Теджомая

Практикува йога от 1996, последовател на Бихарската школа по йога, Индия. Сертифициран Сатянанда йога учител; преподава йога от 2002 г.

Води курсове по йога, включващи асани, пранаяма, йога нидра, медитативни практики, шаткарми; също така индивидуални занимания с акцент йога терапия. От няколко години преподава и йога за справяне със стреса на работното място за служители в офиси на корпоративни компании. Провежда йога събития и семинари, които обхващат в по-голяма дълбочина теми извън редовните практики. Любимите й насоки са работата върху емоциите и ума.

Има завършени: 4 месечен сертификационен курс в Бихар Йога Бхарати (Индия) – 2002; Курс за йога инструктори към НСА – 2005; Certificate Course in Yoga therapy – 2007 Yoga Vidya Гурукул (Индия) – 2008; Diploma course in Yogic studies към Yoga Vidya Гурукул (Индия) – 2008; Yogic Studies 2 към Европейската Сатянанда Йога Академия, 2009; Тeacher training 1 (RYS 200) – 2011 към Йога Академията на Северна Америка -(САЩ); Тeacher training 2 (RYS 500) – 2013 към Йога Академията на Северна Америка -(САЩ)

 мобилен:0888 174 937 |  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

RadaKanalievaРада Каналиева (джигясу Кшама)

Открих Сатянанда йога когато бях на 16 години, тя промени изцяло представата ми за живота и стана мое вдъхновение.

Завършила съм 4-месечен сертификационен курс в университета Bihar Yoga Bharati (BYB) в Индия през 2015-2016г. и едномесечен Teacher’s Training Course (TTC) валиден по стандартите на Yoga Alliance USA (200 hour) курс за учители по йога в Сатянандашрам – Гърция през юли 2016 година. Сертифициран учител по йога съм.

Участвам в множество йога семинари и лекции с различни духовни учители, което още повече разпалва интереса ми към йога и задълбочаването в нея. В момента съм студент първа година в Нов Български Университет със специалност психология.

 мобилен:0878 878 720  |  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.