Vm in GrТодор Захариев (свами Вивекамурти)

Тодор Захариев практикува йога от 1979 г. По образование е инженер по електроника. Изучавал йога в Bihar School of Yoga (BSY) в Индия и Сатянанда йога академия в Гърция и Австралия. Завършил курс за санясини в BSY.

През 1990 г. е един от учредителите на Българската федерация по йога (БФЙ). Оттогава до 2018 г. е член на нейния Управителен Съвет. Преподава йога от 1992 г.  През 1993 г. получава посвещение в пълна саняса и йогийското име свами Вивекамурти.  През 1996 г. заедно със съмишленици учредява Българска йога асоциация (БЙА) и оттогава е неин председател.

Участва като лектор във всички обучения за учители по йога, организирани съвместно от БФЙ и НСА, провеждани след 2000 г., а през 2005, 2007, 2010-2011 и 2011-2013 г. координира тези обучения. През ноември 2015 г. е избран за член на Йога Видя Каунсъл (Yoga Vidya Council), между­народен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката йога. От октомври 2017 е член на Консултативния съвет на Европейската Сатянанда Йога Академия (SYAE). През юни 2020 г. Тодор Захариев бе награден от правителството на Индия за своя дългогодишен принос за разпространението на йога в България.

SATYANANDA YOGA logo

Води занимания за начинаещи и напреднали по физически пози, дихателни техники, очистителни практики, релаксация, йога нидра и медитативни техники в зала близо до НДК. Сертифициран учител по Сатянанда йога.

 телефон: 02/850 80 57 | мобилен: 0889 416 467 | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission

 

YogajnanaГергана Захариева (свами Йога Гяна)

Завършила Художествена академия. Занимава се с йога от 1983 г. Завършва курс по йога в университета Бихар Йога Бхарати (BYB) (Индия), курс за учители по йога в Сатянандашрам - Гърция и курс за санясини в BSY. През 2010 г. Гергана Захариева завършва последното ниво от обучението в Австралийската йога академия. Учила и работила 2 години в йога университета BYB. Преподавала е йога в Национална Спортна академия, София. Гергана Захариева е един от основателите на Българска йога асоциация и понастоящем неин заместник-председател.

SATYANANDA YOGA logoВоди занимания за начинаещи и напреднали по физически пози, дихателни техники, очистителни практики, релаксация, йога нидра и медитативни техники в зала близо до НДК. Сертифициран учител по Сатянанда йога.

През ноември 2015 г. е избрана за член на Yoga Vidya Council, международен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката йога. телефон: 02/850 80 57 | мобилен: 0889 862 404  | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission

 

Priyatma2       Вериана Божилова (саняси Приятма)

Срещнах се със Сатянанда йога през 1991 година и оттогава досега тя е неизменна част от моя живот. През 2012 година завърших курс „Изследване на йога в образованието“ („R.Y.E. - Research on Yoga in Education“), а през 2014 година шестмесечен курс „Науката йога“ 1 към Сатянанда йога академия – Европа. Водя занимания по йога за деца и възрастни.
Пътуванията до Индия, многобройните семинари у нас и по света, моите опитни учители и постоянната практика ми помогнаха да поема по трудния път към себе си, както и да осъзная огромната сила на вътрешното знание, мъдрост и позитивизъм.
Вярвам, че йога е един от успешните начини човек да се справи с постоянните предизвикателства, които му поднася собствения ум и да намери доволството и радостта в живота си.
Завършила съм Висш Селскостопански институт – Пловдив със специалност Лозаро-градинарство.

мобилен:0889 466 951  |  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.