Vm in GrТодор Захариев (свами Вивекамурти)

Тодор Захариев практикува йога от 1979 г. По образование е инженер по електроника. Изучавал йога в Bihar School of Yoga (BSY) в Индия и Сатянанда йога академия в Гърция и Австралия. Завършил курс за санясини в BSY.

През 1990 г. е един от учредителите на Българската федерация по йога (БФЙ). Оттогава до 2018 г. е член на нейния Управителен Съвет. Преподава йога от 1992 г.  През 1993 г. получава посвещение в пълна саняса и йогийското име свами Вивекамурти.  През 1996 г. заедно със съмишленици учредява Българска йога асоциация (БЙА) и оттогава е неин председател.

Участва като лектор във всички обучения за учители по йога, организирани съвместно от БФЙ и НСА, провеждани след 2000 г., а през 2005, 2007, 2010-2011 и 2011-2013 г. координира тези обучения. През ноември 2015 г. е избран за член на Йога Видя Каунсъл (Yoga Vidya Council), между­народен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката йога. От октомври 2017 е член на Консултативния съвет на Европейската Сатянанда Йога Академия (SYAE). През юни 2020 г. Тодор Захариев бе награден от правителството на Индия за своя дългогодишен принос за разпространението на йога в България.

SATYANANDA YOGA logo

Води занимания за начинаещи и напреднали по физически пози, дихателни техники, очистителни практики, релаксация, йога нидра и медитативни техники в зала близо до НДК. Сертифициран учител по Сатянанда йога.

 телефон: 02/850 80 57 | мобилен: 0889 416 467 | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission

 

YogajnanaГергана Захариева (свами Йога Гяна)

Завършила Художествена академия. Занимава се с йога от 1983 г. Завършва курс по йога в университета Бихар Йога Бхарати (BYB) (Индия), курс за учители по йога в Сатянандашрам - Гърция и курс за санясини в BSY. През 2010 г. Гергана Захариева завършва последното ниво от обучението в Австралийската йога академия. Учила и работила 2 години в йога университета BYB. Преподавала е йога в Национална Спортна академия, София. Гергана Захариева е един от основателите на Българска йога асоциация и понастоящем неин заместник-председател.

SATYANANDA YOGA logoВоди занимания за начинаещи и напреднали по физически пози, дихателни техники, очистителни практики, релаксация, йога нидра и медитативни техники в зала близо до НДК. Сертифициран учител по Сатянанда йога.

През ноември 2015 г. е избрана за член на Yoga Vidya Council, международен съвет за опазването, задълбочаването и разпространението на науката йога. телефон: 02/850 80 57 | мобилен: 0889 862 404  | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

SATYANANDA YOGA® is a registered trademark of IYFM used with permission

 

BilyanaБиляна Вачева (саняси Биджамантра)

Практикувам йога от 2004 г. , а година по-късно изцяло се фокусирах върху Сатянанда йога. В началото за мен йога беше практика, която ме поддържа в добра физическа и психическа форма. По-късно осъзнах, че йога е наука за скрития човешки потенциал, за това да разбера, приема и обичам първо себе си, а после и хората около мен.
Многобройните семинари и пътувания до Индия, организирани от Българска Йога Асоциация, ми помогнаха да осъзная, че вдъхновението и знанието, които получавам , ми се дават, за да бъдат споделяни.

Завършила съм курсовете Yogic Studies 1 и 2 ниво към Европейската Сатянанда йога академия , както и професионален курс за йога учители към Австралийската Сатянананда йога академия. Преминалата съм и през няколко учителски трениги, които се провеждат в България. Магистър съм по макроикономика и журналист.

мобилен: 0889 41 85 45 | e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

PriyatmaВериана Божилова (саняси Приятма)

Срещнах се със Сатянанда йога през 1991 година и оттогава досега тя е неизменна част от моя живот. През 2012 година завърших курс „Изследване на йога в образованието“ („R.Y.E. - Research on Yoga in Education“), а през 2014 година шестмесечен курс „Науката йога“ 1 към Сатянанда йога академия – Европа. Водя занимания по йога за деца и възрастни.
Пътуванията до Индия, многобройните семинари у нас и по света, моите опитни учители и постоянната практика ми помогнаха да поема по трудния път към себе си, както и да осъзная огромната сила на вътрешното знание, мъдрост и позитивизъм.
Вярвам, че йога е един от успешните начини човек да се справи с постоянните предизвикателства, които му поднася собствения ум и да намери доволството и радостта в живота си.
Завършила съм Висш Селскостопански институт – Пловдив със специалност Лозаро-градинарство.

мобилен:0889 466 951  |  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

 

Katya ManchevaЕкатерина Манчева (саняси Гаури)

Завършила съм ЛТУ в София, специалност ландшафтна архитектура. Моят интерес към йога започна през студентските години, като нещо с което да поддържам здравето си и да съм в добра физическа форма. Но истинската ми среща с йога се случи едва след първото ми посещение на занимание по Сатянанда йога. Чувствах се сякаш, ако подскоча – ще полетя. И разбрах, че съм открила нещо прекрасно.

Оттогава търся и откривам по частица от богатството на йога на всеки семинар, лекция, обучение или среща с мъдрите ни учители от различни страни по света. С удоволствие споделям наученото, за да може повече хора да открият ползите и удоволствието от практикуването на йога.

Йога породи и интересът ми към Аюрведа - наука, с която са дълбоко свързани.

Обучения: Yogic Studies 1- 2014, Satyananda Yoga Academy Europe;  Yoga Instructor’s Course, Satyanandashram Hellas

мобилен:0888 896 394  |  e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.