Печат
Посещения: 990
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

НОВ КУРС ПО ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

 

Практиките, които се изучават в ниво начинаещи, са изключително полезни, за да се поддържа тялото здраво и бодро. Гръбнакът се укрепва, дишането става по-дълбоко и бавно, умът се успокоява чрез практиките за релаксация. До голяма степен се премахват сковаността, умората и стреса. Още по време на това първо ниво се усеща лекота и изчезват голяма част от болките и проблемите в тялото

Водещ: Тодор Захариев

За кого е подходящ? Този курс е подходящ за всички, които не са го преминали – и за начинаещи в йога, и за занимавали се с йога, но в други школи. Ще се научат много нови практики и систематично ще се напредва в работата с тялото, енергията и ума.

Какво ще научите в курса? В курса ще се въведат основните серии паванмуктасана (ПМ). В първата серия ПМ се работи със ставите и се цели тяхното пречистване от токсини и натрупвания и огъвкавяването им. При втората серия ПМ се работи с храносмилателната система. Третата серия ПМ има за цел да енергизира тялото и да премахне блокажите от енергийните канали.

Добавят се и много други асани и практики от хатха йога за укрепване на гръбнака и мускулатурата на цялото тяло, опознаване и овладяване на дъха, релаксиране на ума и общо хармонизиране на целия организъм. Постепенно се въвеждат начални техники от пранаяма (дихателни практики за увеличаване и балансиране на жизнената сила). Работи се и за важното умение на осъзнаването, както и за все по-близка връзка между тялото и ума.

Кога: 13.01 - 24.02 - всеки четвъртък от 18:30 до 20:15 ч.

Къде: Студио "Йога Дхарма", бул. "Витоша" № 72

Цена: 70 лв.

 Продължителност на заниманията: 105 минути

 

2 small