Печат
Посещения: 1893
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна

Програма за Международния ден на йога 2020, дадена от свами Ниранджанананда Сарасвати

Програма за Международния ден на йога 2020, дадена от свами Ниранджанананда

19.06.2020

Скъпи приятели,

В неделя, 21.06, е Международният ден на йога. За шеста поредна година той се празнува в целия свят. Това е признание за древната наука йога, която допринася голяма полза за  съвременните хора. Чрез йога може да се подобри здравето и да се редуцира стреса, може да се промени в положителна насока мирогледа и да се постигне по-добро качество на живот.

Посолството на Индия с помощта на йога центровете е подготвило целодневна програма, която ще се предава онлайн от 10 ч. в неделя 21.06. Може да я откриете на следния сайт https://bit.ly/2zNItal.  Точната програма по часове може да откриете във фейсбук страницата на Българска йога асоциация - https://bit.ly/37OSjW6

На 21 юни от 10:00 ч. програмата ще бъде излъчвана на YouTube на адрес https://bit.ly/2Brov5r. Ще може да я гледате и на 21 юни, а също и в дните след това. Официалното откриване от 10:30 ч. ще се излъчва само на фейсбук страницата на индийското посолство: https://www.facebook.com/IndiaInBulgaria/

Получихме и програма, която ни изпраща нашият учител, свами Ниранджанананда Сарасвати от Мунгир, Индия. Можете да я намерите на сайта на Бихарската школа по йога от следния линк.

Както се отбелязва в програмата, това не е Международният час на йога, а Международният ден на йога. Затова програмата обхваща практики и осъзнаване, разпределено през целия ден.

Има 24 слайда, които са озвучени на английски език. За тези, които не знаят английски език, предлагаме накратко превод на програмата.